Airco en onderhoud

Waarom is een onderhoudsbeurt noodzakelijk? Schimmels en bacteriën kunnen zich in het aircosysteem en vervolgens in het filter nestelen, waardoor ze in de auto terecht kunnen komen. Men voorkomt ook reparaties op lange termijn omdat zaken op tijd worden gesignaleerd. Kijk de airco regelmatig na. Het is verstandig de airco elk jaar te laten nakijken op vitale functies.  Het vullen of onderhoud is vaak niet vaker nodig dan eens in de vier/vijf jaar.

 

Wat verstaan wij onder het vullen of een onderhoudsbeurt

Vullen aircosysteem:

   controle functioneren airco

   recyclen en vullen koudemiddel

Onderhoud aircosysteem:
Zie vullen aircosysteem, echter voeren wij bij het onderhoud nog een lek- en druktest uit, om te kijken of er lekkages of defecten in het aircosysteem zitten. Bij het onderhoud wordt ook het interieurfilter vervangen.


Airco het hele jaar gebruiken

TIP: gebruik de airco regelmatig het hele jaar door.

In de winter zorgt de airco ervoor, dat de wasem op autoruiten snel verdwijnt. Daarnaast wordt de compressor van airco op deze manier altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen verminderd.

Voor gebruik in de zomer is het verstandig om eerst alle ramen open te zetten zodat de hete lucht kan verdwijnen. Het is niet effectief om de airco hiervoor te gebruiken en het scheelt in de brandstofkosten. Zet de airco ook niet in de laagste stand, maar rond 22 graden. Hoe kouder, hoe meer het verbruikt en dat is ongunstig voor het brandstofverbruik.